ereszcsatorna rendszerek - bádogosipari termékek, tetőfedő anyagok és szerszámok - Debrecen

 
 

 

Főbb termékeink

Ereszcsatorna rendszerek

Bádogosipari anyagok, késztermékek

Fém tetőfedő és épület-homlokzati burkoló anyagok

Bádogos szerszámok

TETŐCENTRUM - DEBRECEN

 

 

Főbb szolgáltatásaink

Bádogos szegélyek, oromszegélyek, falszegélyek, ereszszegélyek, kéményszegélyek, hajlatbádog, ablakpárkányok gyártása 4m-ig.

Táblalemezek, profillemezek méretre vágása, hajtogatása

TETŐCENTRUM - DEBRECEN

 

 

Gyorsinfo

Cím:
Tetőcentrum Debrecen
Balmazújvárosi út 10.
Nyugati Ipari Park
(a volt Házgyár területén)

Nyitva tartás:
Hétköznap:8:00 - 16:00-ig
Szombaton: 8:00 - 11:00-ig

Telefon:
(52) 532-974

TETŐCENTRUM - DEBRECEN

 

 

 

 

 

 

 

Ereszcsatorna rendszerek

 

A háztető fontos kiegészítője az esővizet, hóolvadékot biztonságosan elvezető ereszcsatorna. Az eresz állapota nem pusztán esztétikai kérdés, a ház egészére kihat. Az ereszcsatornákat évtizedekkel ezelőtt még épületbádogosok készítették. Szelvényük és az elhelyezésük szerint megkülönböztettek félkör- és négyszögszelvényű függő ereszcsatornákat, párkányon ülő csatornákat, fekvő-, párkányba süllyesztett, béléses és attika csatornákat. Ma már a legtöbbjüket csak ritkán, főként műemlék épületeken, különleges építészeti megoldások kivitelezésekor (pl. eredeti állapotban való felújítás) alkalmazzák.

A függő ereszcsatornák szinte egyeduralkodókká lettek a házakon. Érthető módon, hiszen ezek anyagszükséglete a legkedvezőbb, egyszerű a felszerelésük és karbantartásuk, cseréjük is gyorsan elvégezhető. Ez a típus az eresz alá szerelt, csatornatartókon nyugvó, vályú alakú rendszer. A korszerű ereszcsatornák elemekből állíthatók össze.

Ereszcsatorna rendszerek

 

A Magyarországon gyártott hagyományos félkörszelvényű belső peremes ereszcsatorna rendszerek kedvező áruk, kiváló minőségük és könnyű szerelhetőségük miatt a legnépszerűbb kategóriába tartoznak. Az előre gyártott rendszer gondosan elkészített kompatibilis részei egyszerűen beépíthetők, ami segíti egy hatékony és esztétikus esővíz elvezető rendszer kialakítását. A rendszer elemei: csatornatartó, csőbilincs, ereszcsatorna, lefolyócső, csatornaszeglet, csonkos csatornaszeglet, préselt csatornaszeglet, véglemez, kifolyócsonk, univerzális betorkolócsonk, ráncolt hattyúnyak, ráncolt kiköpő, könyök ív, lehajtható kiköpő /vízlopó/, végdísz lemez, szegletdísz lemez.

 

Az alábbiakban anyaguk szerint csoportosítva ismertetjük a hagyományos ereszcsatorna rendszereinket.

 

Horganyzott acél ereszcsatorna-rendszer

A legolcsóbb csatornarendszer. A cinkbevonatokat elsősorban vidéki, városi és nem sok kén-dioxidot tartalmazó ipari környezet hatásának kitett acél csatornák felületének védelmére alkalmazzák. A cinkbevonatok díszítési célra általában nem alkalmasak, mert a légkör hatására képződő só vegyületek a felület fémes színét és fényét teljesen elfedik. A vízzel tartósan érintkező cinkfelületen ugyancsak hamar kialakul az ún. cinkrozsda. Savaknak, lúgoknak a cink csak igen gyengén, vagy egyáltalán nem áll ellen. A horganyzott acél hátránya, hogy sérülés esetén viszonylag gyorsan korrodálódik. Az elemek összeillesztése keményforrasztással történik.

 

Ereszcsatorna és lefolyócsövek kiterített szélessége

25, 33, 40 cm, rendelésre 50 cm is

Anyagvastagság

0,5 mm

Összeillesztése

Forrasztás

Előnye

A legkedvezőbb árú ereszcsatorna rendszer

Élettartama

15-20 év

 

 

Alumínium és színes alumínium ereszcsatorna-rendszer

A nehézfémek - mint pl. a réz, a cink vagy az ólom - a szennyezett esővízen keresztül a talajba jutva erősen károsítják környezetünket. Néhány országban egyre inkább korlátozzák ezen anyagok tetőfedésben és esővíz-elvezetésben való alkalmazását. Mivel az alumínium könnyűfém, használatával környezetünk szennyezése elkerülhető. Az alumínium nem rozsdásodik, ennek köszönhetően értékálló és nem igényel karbantartást sem. Az alumínium ereszcsatorna alapjául szolgáló szalagok úgynevezett Coil Coating eljárással nemes felületet kapnak. A szalagok eközben akár 20 megmunkálási fázison is átmennek. Az előkezelést követően mindkét oldalon alapozó felületet visznek fel az anyagra, és ráégetik. Az alumínium ereszcsatorna összeillesztése popszegeccsel és szilikon tömítővel történik.

Alumínium ereszcsatorna

Ereszcsatorna és lefolyócsövek kiterített szélessége

25, 33 cm, rendelésre 40 cm is

Anyagvastagság

0,7 mm

Összeillesztése

Popszegecs és szilikon tömítőanyag (fugaszil)

Előnye

Nem rozsdásodik, könnyen szerelhető

Élettartama

30-40 év


Színes alumínium ereszcsatorna

Ereszcsatorna és lefolyócsövek kiterített szélessége

25, 33, rendelésre 40 cm is

Anyagvastagság

0,7 mm (0,6 megrendelésre)

Összeillesztése

Színes popszegecs és szilikon tömítőanyag (fugaszil)

Előnye

Nem rozsdásodik, könnyen szerelhető

Élettartama

30-40 év

Színválaszték

RAL3016 Téglavörös
RAL9010 Fehér
RAL7016 Antracit
RAL8003 Rézvörös
RAL8011 Barna
RAL3009 Bordó

További színek megrendelésre

RAL9007 Ezüst
RAL9006 Világosezüst
RAL8017 Sötétbarna
RAL6000 Zöld
RAL5010 Középkék


 

Horgany ereszcsatorna-rendszer

A horgany ereszcsatornák nem horganyzott acéllemezből készülnek, hanem 99,995 % tisztaságú elektrolit horganyból, kis mennyiségű réz és titán hozzáadásával. Ennek köszönhetően élettartamuk viszonylag magas, kb. 60 év.

A hagyományos horgany ereszcsatorna-rendszer mellett a Rheinzink és a VmZinc horgany ereszcsatorna-rendszereit is forgalmazzuk.

 

Ereszcsatorna és lefolyócsövek kiterített szélessége

25, 33, 40 cm

Anyagvastagság

0,65 mm

Összeillesztése

Forrasztással

Előnye

Nem rozsdásodik

Élettartama

Korlátlan


(csak megrendelésre, kb. 2 hét átfutási idő)

 

Vörösréz ereszcsatorna-rendszer

 

Ereszcsatorna és lefolyócsövek kiterített szélessége

25, 33,  40 cm

Anyagvastagság

0,5 mm

Összeillesztése

Forrasztással

Előnye

Nem rozsdásodik

Élettartama

Korlátlan

Hátránya

Az idő múlásával oxidáció miatt csillogó színét elveszíti


(csak megrendelésre, kb. 2 hét átfutási idő)

Lindab ereszcsatorna rendszerek

Lindab erszcsatorna-rendszerA LindabRainline® egy komplett, esővíz-elvezető rendszer. E rendszer gyártása területén a Lindab Európában piacvezető. A széleskörű tapasztalat, a fejlesztésben dolgozó szakemberek tudása garantálja, hogy egy egyszerûűen szerelhető, minden kiegészítő elemet magába foglaló rendszer kerüljön a vásárlók elé. Kiváló svédacél alapanyagának köszönhetően nem deformálódik, nem vetemedik, nem repedezik. A rendszer minden egyes elemére 15 év garanciát vállal a Lindab.

A Lindab ereszcsatorna rendszerek forgalmazását országszerte a Lindab területi márkakeresdései végzik. A Debrecen vonzáskörzetét ellátó Hajdú-Bihar megyei Lindab márkakereskedés - a Lindab 97 Kft. - telephelye mellettünk található, ahol minden Lindab termék megvásárolható.

 

Lindab Debrecen - Lindab 97 Kft. - a Lindab termékek területi márkakereskedője


VM Zinc ereszcsatorna rendszerek

VM-Zinc erezcsatorna-rendszerA VM ZINC® egy élő, nemes anyag, amely kiemeli a tetőfedő munkáját és az építész kreativitását. A VM ZINC® mint színesfém természetes módon gondoskodik önmaga védelméről. Idővel vonzó világosszürke patinát alakít ki magán. Nem rozsdásodik, csak csekély vagy semmilyen karbantartást nem igényel, kiválóan ellenáll a korróziónak, és tökéletesen vízzáró. A VM ZINC® tartóssága és hosszú távú költséghatékonysága a megmunkálás és alakítás széles lehetőségével párosul.

Rheinzink ereszcsatorna rendszerek

Rheinzink ereszcsatorna-rendszer

A RHEINZINK csapadékvíz-elvezetési rendszer több mint 500 termékével biztonsággal kínálja egy egymásra épülő elemek rendszerét. Függetlenül attól, hogy RHEINZINK®-"standard" (eredeti fényű) vagy RHEINZINK®-"patina-pro" (előpatinásított) felületű elemről van szó, mindegyik ugyanabból a kiváló minőségű alapanyagból készül. A lemez felületén képződő patinaréteg már magában is garantálja az évtizedeken át tartó gondozásmentességet.

Ruukki ereszcsatorna rendszerek

Ruukki ereszcsatorna-rendszerA RUUKKI ereszcsatorna rendszerek előre gyártott elemei mérethűek, masszívak és jól szerelhetők. Mindkét oldalán bevonatos, 0,6 mm vastag horganyzott acélból készülnek. A sima görbületek megakadályozzák a szennyeződések lerakódását. A külső csatornatartók stabilak és előnyük, hogy könnyen tisztíthatók.

A rendszer két féle átmérővel kapható: 150mm és 125 mm. A függő ereszhez tartozó lefolyócsövek szerelésre kész csomagokban kaphatók. A függő ereszcsatorna (természetesen) kombinálható a lefolyócső rendszerrel.

Galeco ereszcsatorna rendszerek

Galeco ereszcsatorna rendszerA Galeco ereszcsatorna-rendszerei "kinevetik" az esőt. A Galeco ereszcsatornák a cég által szabadalmaztatott, mindkét peremnél befelé hajló profillal rendelkeznek. Ez a megoldás intenzív esőzésnél is megakadályozza a víz átbukását, kiömlését az ereszből. Termékeit nagy mechanikai tartósság, UV-állóság, korrózió-mentesség, az esővízben oldódó anyagokkal szembeni rezisztencia jellemzi.


 

A Galeco PVC rendszerek színválasztékaPrefa ereszcsatorna rendszerek

Prefa ereszcsatorna-erendszerA PREFA az alumínium ereszcsatorna-rendszereinek gyártásakor egy speciális tengervízálló alumíniumötvözetet alkalmaz. Felületi sérülés esetén az alumínium oxigénnel kapcsolatba kerülve tartós védelmet nyújtó oxidréteggel vonja be magát, amely védi a terméket a további károsodás ellen. Az alumínium nem rozsdásodik Ezen túlmenően az alumínium az újrahasznosítás bajnoka. Az alumínium kiemelkedő tulajdonsága, hogy minőségveszteség nélkül 100%-osan újrahasznosítható. Az újrahasznosított alumínium felhasználásakor ráadásul a gyártáskor 95% energia-megtakarítás érhető el.

Tetőcentrum Debrecen - Bádogcentrum

 

 Galeco erszcsatorna-rendszerek

 

A GALECO ereszcsatorna-rendszerei kinevetik még a legzordabb, legrémisztőbb esőt is - hiába próbálja őket riogatni.

 

 

 

 

 

 
Készítette:
Honlapkészítés Debrecen